CHEC BATRANESC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de ulei
  • 4 oua
  • 2 pahare nuci macinate
  • bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Se bat ouale impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul si laptele. Se incorporeaza intai miezul de nuca si dupa faina. La final se adauga bicarbonatul stins in otet si zaharul vanilat.

Cantitatea de aluat este pentru doua tavi de chec. Tava se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Se lasa in cuptor la foc mediu, aproximativ 40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise