CHEC BATRANESC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de ulei
  • 4 oua
  • 2 pahare nuci macinate
  • bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Se bat ouale impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul si laptele. Se incorporeaza intai miezul de nuca si dupa faina. La final se adauga bicarbonatul stins in otet si zaharul vanilat.

Cantitatea de aluat este pentru doua tavi de chec. Tava se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Se lasa in cuptor la foc mediu, aproximativ 40 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise