Chec bine crescut

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 300 gr de zahăr
  • - 300 gr de făină
  • - 200 ml de lapte
  • - 100 ml de ulei
  • - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
  • - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
  • - stafide

Mod de preparare

- se separă albuşurile de gălbenuşuri.

- se bat albuşurile spumă .

- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.

- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.

- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.

- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.

- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.

- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.

- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise