Chec cu cacao

Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 forme normale de copt
  • 7 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • esenta
  • 2 cani de faina
  • 4 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat (pentru decor)

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei, esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti; una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.

Se ung 2 forme cu putin ulei, se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, apoi se toarna jumatae din partea alba, apoi jumatate din cea cu caao, restul e alba si restul de cea cu cacaua. Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme, apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit, cca. 30 minute, la foc iute la inceput si apoi potrivit, se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt. Se lasa sa se coaca, pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii, iese curat, fara aluat pe el.

Checurile se scot calde din forme, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se lasa sa se raceasca in voie, apoi se pot felia.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise