Chec cu cacao si nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani cu zahar ,am masurat cu o cana de apa
  • 1/2 cana de lapte (se masoara cu aceeasi cana),
  • 2-3 linguri cacao ,
  • o margarina intreaga,
  • 3 oua,
  • 3 cani faina
  • 100 g nuci taiate feliute..sau cate vreti.
  • 1 praf de copt si esenta de rom.

Mod de preparare

Se pune zaharul ,laptele si margarina intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba amestecand usor ,pana se ingroase putin ca si o glazura.

Din acesta compozitie se iau deoparte 4-5 linguri pentru a pune glazura pe checul gata copt.

Galbenusurile se freaca putin ,se adauga in compozitie...Se pune faina ,praful de copt,esenta de rom ,se amesteca usor ,apoi se pun si albusele batute spuma si nuca.

....Am pus intr-o forma rotunda ,unsa cu ulei si presarata cu putina faina.Se da la cuptor si testati cu scobitoarea cand e gata.

Deasupra se pune glazura ce am lasat-o deoparte.

pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise