Chec cu cacao si nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani cu zahar ,am masurat cu o cana de apa
  • 1/2 cana de lapte (se masoara cu aceeasi cana),
  • 2-3 linguri cacao ,
  • o margarina intreaga,
  • 3 oua,
  • 3 cani faina
  • 100 g nuci taiate feliute..sau cate vreti.
  • 1 praf de copt si esenta de rom.

Mod de preparare

Se pune zaharul ,laptele si margarina intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba amestecand usor ,pana se ingroase putin ca si o glazura.

Din acesta compozitie se iau deoparte 4-5 linguri pentru a pune glazura pe checul gata copt.

Galbenusurile se freaca putin ,se adauga in compozitie...Se pune faina ,praful de copt,esenta de rom ,se amesteca usor ,apoi se pun si albusele batute spuma si nuca.

....Am pus intr-o forma rotunda ,unsa cu ulei si presarata cu putina faina.Se da la cuptor si testati cu scobitoarea cand e gata.

Deasupra se pune glazura ce am lasat-o deoparte.

pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise