Chec cu ceai verde si fructe de padure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 oua intregi,
  • 1 galbenus,
  • 150 g zahar pudra,
  • 200 g unt + 30 g pentru uns tava,
  • 160 g faina,
  • 100 g zmeura,
  • 100 g afine,
  • 1 lingurita cu varf de ceai verde (pudra),
  • 50 g boabe de fistic (nesarate),
  • 1/2 plic praf de copt,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava de chec. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si bateti-le pana ce incep sa se albeasca. Topiti untul, varsati-l in castron si adaugati praful de copt, 1 varf de cutit de sare si faina. Amestecati din nou si incorporati apoi ceaiul verde, fructele si fisticul. Dupa ce le-ati amestecat pe toate usor, varsati compozitia in tava, bagati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 45 de minute. Daca vi se pare ca se coloreaza prea repede, acoperiti checul cu folie de aluminiu. Dupa ce-l scoateti din cuptor, rasturnati-l si abia cand s-a racit, taiati-l felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise