CHEC CU CIOCOLATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 oua
  • -250 g zahar pudra
  • -4 linguri de faina
  • -120 g nuci( taiate cu cutitul)
  • -60 g ciocolata( topita pe aburi)
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -mirodenii( esenta de rom sau vanilie)

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul si ciocolata calduta pana se ingroasa compozitia.Se adauga treptat faina zaharul vanilat,mirodeniile, nucile si se amesteca bine.Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit timp de 30-35 min.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise