Chec cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 200 g zahar, 200g ulei, esente, praf de copt, faina
  • Crema 1: 50 g unt, 2 linguri faina, 2 cani lapte
  • Crema 2: 100 g unt, 100 g zahar
  • Glazura: 1 pachet unt, 7 linguri zahar, 6 linguri cacao, 1 ceasca lapte

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul. Galbenusurile se bat si ele si se adauga uleiul putin cate putin, apoi se amesteca cu albusurile, se pun esentele de rom, vanilie, praful de copt si faina cat cuprinde.

Crema 1: Untul si faina se pun la foc mic cu laptele pana se topeste untul.

Crema 2: Untul cu zaharul se pun la foc , cand se topeste untul si zaharul se adauga si crema 1.

Glazura: Untul,zaharul,cacao si laptele se fierb toate in 2-3 clocote.

Blatul se pune la cuptor unul cu cacao , al doilea simplu. Cand e gata se taie orizontal si se pune un blat de cacao unul simplu si intre ele se pune crema. Dupa ce s-au pus cele 4 blaturi cu crema se adauga glazura si se la cateva ore. Este o bunatate si usor de facut

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise