Chec cu fulgi de ciocolata si glazura

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua; 1 lingurita de sare;
  • 1 cana(250g) faina;
  • 3 Linguri ulei
  • 1 cana (250g) de zahar;
  • 1 pliculet de praf de copt;
  • 4 linguri fulgi de ciocolata din cereale;
  • 1 plic glazura ciocolata (sau altceva, dupa preferinte)
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Intr-un bol se bat pana la spuma albusurile (separate de galbenusuri) impreuna cu sarea. Apoi se adauga in ploaie zaharul si se bate in continuare pana se topeste cat de cat.In timp ce se amesteca se toarna pe rand galbenusurile, cacaoa, praful de copt, faina si uleiul si se amesteca pana la omogenizare.

Se unge cu ulei o tava de cozonac, se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Peste compozitie se presara fulgii de ciocolata pisati pana se acopera toata compozitia dupa care se baga la cuptor.

Cuptorul trebuie incins in prealabil dupa care se introduce tava si se lasa 40 minute la foc mediu. Se verifica pe parcurs introducand o scobitoare in chec si daca ramane uscata inseamna ca e gata.

Dupa ce se scoate checul din tava, se lasa la racit, se taie in felii groase de 3 degete. Se insiropeaza cu lapte sau sirop preparat din zahar si apa. Feliile se taie la jumatate pe lat si din inaltime, astfel formand 4 bucati de prajitura: 2 buc cu fulgi si 2 buc simple. Buc simple sunt unse cu glazura.

Se servesc ca atare. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise