Chec cu gust de cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 11/2 pahar zahar maro
  • 2lingurite de esenta vanilie
  • 250 gr de unt topit
  • 180 gr smintina
  • 1/3 pahar esspreso sau cafea neagra
  • 1/4 pahar de koniak
  • 1/2 pahar nuci de pekan macinate
  • 300 gr faina alba
  • 1praf de copt
  • ptr sirop
  • 1/2 pahar likior de cafea
  • 1/4 pahar zahar
  • 3/4 pahar apa

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca ouale cu zaharul si vanilia pina zaharul nu se mai simte dupa care se adauga untul si smintina, cafea si koniak si faina si nucile macinate.

Se unge o tava pentr-u chec lata cu putin unt si presarata cu zahar si se toarna compozitia.

Se coace la 180 de grade (cuptorul incalzit dinainte)

aproape 50 de minute pina cind chibritul iese uscat.

Intr-e timp se pun la fiert componentele de la sirop si se lasa sa fiarba putin la foc potrivit.

Cind prajitura este gata si sa racit putin se toarna siropul peste ea.Se serveste asa sau fara sirop cu putina frisca.

(prajitura sepoate face si cu robotul de bucatarie)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise