Chec cu gust de cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 11/2 pahar zahar maro
  • 2lingurite de esenta vanilie
  • 250 gr de unt topit
  • 180 gr smintina
  • 1/3 pahar esspreso sau cafea neagra
  • 1/4 pahar de koniak
  • 1/2 pahar nuci de pekan macinate
  • 300 gr faina alba
  • 1praf de copt
  • ptr sirop
  • 1/2 pahar likior de cafea
  • 1/4 pahar zahar
  • 3/4 pahar apa

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca ouale cu zaharul si vanilia pina zaharul nu se mai simte dupa care se adauga untul si smintina, cafea si koniak si faina si nucile macinate.

Se unge o tava pentr-u chec lata cu putin unt si presarata cu zahar si se toarna compozitia.

Se coace la 180 de grade (cuptorul incalzit dinainte)

aproape 50 de minute pina cind chibritul iese uscat.

Intr-e timp se pun la fiert componentele de la sirop si se lasa sa fiarba putin la foc potrivit.

Cind prajitura este gata si sa racit putin se toarna siropul peste ea.Se serveste asa sau fara sirop cu putina frisca.

(prajitura sepoate face si cu robotul de bucatarie)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise