Chec cu iaurt

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 iaurturi danone cu aroma de fructe
  • in continuare ingredientele se masoara in recipientul in care a fost iaurtul
  • 4 masuri de zahar
  • 2 masuri de unt topit dar rece
  • 6 masuri de faina
  • coaja rasa de la doua lamai
  • un praf de copt
  • doua trei linguri de nuca macinata

Mod de preparare

E o reteta extrem de simpla si rapida.

Se pun intr-un vas adanc: ouale, zaharul, iaurtul,untul si coaja rasa de lamaie.Se mixeaza pina se topeste zaharul, se adauga faina si praful de copt.

Se pune compozitia in doua tavi de chec unse cu ulei in prealabil si se da la cuptor. Dupa zece minute

se presara nuca macinata si lasa la cuptor pina trece de proba cu scobitoarea.

Optional se pot pune bucatele de rahat sau se poate folosi ca baza pentru prajitura de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise