Chec cu iaurt

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 iaurturi danone cu aroma de fructe
  • in continuare ingredientele se masoara in recipientul in care a fost iaurtul
  • 4 masuri de zahar
  • 2 masuri de unt topit dar rece
  • 6 masuri de faina
  • coaja rasa de la doua lamai
  • un praf de copt
  • doua trei linguri de nuca macinata

Mod de preparare

E o reteta extrem de simpla si rapida.

Se pun intr-un vas adanc: ouale, zaharul, iaurtul,untul si coaja rasa de lamaie.Se mixeaza pina se topeste zaharul, se adauga faina si praful de copt.

Se pune compozitia in doua tavi de chec unse cu ulei in prealabil si se da la cuptor. Dupa zece minute

se presara nuca macinata si lasa la cuptor pina trece de proba cu scobitoarea.

Optional se pot pune bucatele de rahat sau se poate folosi ca baza pentru prajitura de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise