Chec cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 checuri:
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 3 lamai mari
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 150 gr amidon
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa si coaja rasa de la o lamaie.

Se adauga apoi uleiul putin cate putin.

Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.

Punem si praful de copt.

Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.

Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.

Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.

Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.

Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise