Chec cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 checuri:
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 3 lamai mari
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 150 gr amidon
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa si coaja rasa de la o lamaie.

Se adauga apoi uleiul putin cate putin.

Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.

Punem si praful de copt.

Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.

Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.

Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.

Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.

Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise