Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri mac
  • Glazura:
  • 150 gr zahar pudra
  • 25 ml zeama de lamaie
  • Sirop:
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul.

Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitia de unt.

Am pus comozitia intr-o forma de guguluf din silicon unsa cu putin ulei.

Se coace 40 min.

Dupa coacere se lasa sa se racoreasca putinin forma dupa care se toarna deasupra siropul din zeama de lamaie si zahar.

Cand este absorbit tot siropul si este racit coplet putem rasturna checul peste care apoi vom pune glazura de zahar.

Decoram cu coaja de lamaie rasa cu cutitul special.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise