Chec cu migdale

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • zeama si coaja de lamiie
  • 210 g faina
  • un praf de copt; in plus: 50 g migdale
  • 30 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu untul si galbenusurile pina se obtine o crema alba. Se adauga albusurile batute spuma tare, faina amestecata cu praful de copt, zeama si coaja de lamiie. Compozitia se toarna in tava de chec, deasupra se pun zaharul si migdalele si se coace 40 min la foc potrivit. Rece, se taie felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise