1/. Se separa albusurile de galbenusuri.
2/. Se bat albusurile spuma adaugand un praf de sare.
3/. Se face un sirop din zahar si apa ( se fierbe apa cu zaharul la foc mic pana se ingroasa un pic, sa dea in clocot).
4/. Se pune siropul fierbinte, treptat, peste albusuri si se mixeaza.
5/. Se adauga galbenusurile in compozitie si se mixeaza bine.
6/. Se pun pe rand cele 5 linguri de ulei si se mixeaza bine.
7/. In cele 200 gr de faina se adauga praful de copt, zaharul vanilat si se amesteca, apoi se toarna treptat in compozitie si se mixeaza.
8/. Se pune nuca de cocos si se mixeaza bine.
9/. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
10/. Se opresc 3 linguri din compozitie si restul se toarna in tava.
11/. Compozitia ramasa se amesteca cu cacao si se pune peste compozitia din tava amestecand cu o scobitoare ca sa iasa un chec marmorat.
12/. Se baga la cuptorul incalzit in prealabil . Se coace cam 45 -50 min( depinde de cuptor ) la 180 grade C.
13/. Cand este gata, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar tos.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise