Chec cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar tos alb
  • 4 linguri apa clocotita
  • 4 linguri ulei
  • 75 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 30 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1/2 lingurita rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru topping:
  • 20 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 lingurita de unt

Mod de preparare

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.Adaugam pe rand apa clocotita, uleiul, faina, nuca, praful de copt stins cu lamaie, esenta de rom, coaja rasa de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient in parte pana se omogenizeaza compozitia.Incoporam apoi ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte, praful de cacao si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Cand adaugam albusurile amestecam usor cu o lingura, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand eset gata il punem pe un gratar sa se raceasca. Cand este inca i=caldut turnam glazura obtinuta din ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte si amestecat apoi cu putin unt.

Simplu, bun si rapid!

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise