Chec cu rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 300 g faina
  • 3-4 pachete praf de copt
  • 2 albusuri
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g rahat
  • o lingurita cu rom
  • 2 pachete cu zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si se inglobeaza,incetul cu incetul,in untul frecat.

Se adauga laptele si uleiul,praful de copt,diluat in doua lingurite cu zeama de lamaie,romul,apoi faina,stafidele,rahatul si albusurile batute spuma.

Checul se coace intr-o forma tapetata cu unt si faina,la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt si s-a racit,checul se presara cu zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise