Chec cu smintina si rahat

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar smintina
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • nuci
  • rahat
  • 1 plic zahar vanilat
  • unt (sau ulei)

Mod de preparare

Se bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se incorporeaza rahat divers colorat si nuci taiate subtiri (cantitatile sint apreciate de fiecare). Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt sau ulei si se presara cu faina. Se coace in cuptor, la foc potrivit, 50-60 minute. Inainte de a se raci, se pudreaza cu zaharul vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise