Chec cu stafide si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 mana de stafide (acestea trebuie hidratate inainte de prepararea checului)
  • 1 cana cu varf de faina alba
  • 1 cana cu zahar alb
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 4 oua de gaina
  • 4 lingurite cu pudra de cacao de cea mai buna calitate
  • coaja rasa de la o lamaie si 1 pliculet de praf de copt.

Mod de preparare

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina (in faina se adauga praful de copt). Se amesteca. Se presara coaja rasa de lamaie si cacaua.

Se preincalzeste cuptorul. Se toarna intr-o tava termorezistenta, forma de chec, 75% din compozitie, in restul se adauga stafide si cacao, dupa bunul plac, si se freaca bine compozitia, dupa care se adauga in tava, peste cealalta.

Se tine la foc moderat circa 30-40 de minute.

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise