Chec cu surprize

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • una de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 vf cutit de sare
  • 6 lingurite ulei
  • cacao dupa gust
  • 1 cub ciocolata menaj

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de bezea. Separat galbenusurile se freaca cu sarea si uleiul si se bat in crema de albusuri, dupa care se pune si praful de copt stins in zeama de lamaie. Faina se adauga in ploaie cu telul, usor sa nu se lase aluatul. Se imparte 3 sferturi din compozitie in doua tavi dreptunghiulare unse cu margarina si tapetate cu faina. Restul compozitiei se amesteca cu cantitatea de cacao dorita dupa care se adauga si ea in tavi sub forma unei bande. Cu coada unei lingurite se amesteca usor aluatul in tavi pana ia forma de straturi. Se da 10 min. la foc potrivit, apoi se scot tavile si se pune ciocolata data prin razatoarea mare repetandu-se procedeul de amestecare. Se da iar la foc 30 min. Se lasa in cuptor pana acesta se raceste apoi se scot checurile din tavi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise