chec cu trei culori

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 125 g margarina
  • 3 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 pahare cu faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • bicarbonat de sodiu
  • pesmet

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga margarina taiata in bucatele, apoi incetul cu incetul se adauga laptele.Se adauga faina, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul

Se unge o forma de chec, se tapeteaza cu pesmet si se introduce jumatate din compozitie.In cealalata jumatatea se adauga 2-3 linguri de cacao, se amesteca bine astfel incat tot aluatul sa fie omogen colorat si se toarna peste celalalt aluat in forma.Se introduce in cuptor la foc potrivit.Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se toarna deasupra spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute bine cu zahar pudra, se netezeste cu un cutit umezit.Se introduce din nou la cuptor si se mai lasa 10 minute pana cand albusulse intareste.Se scoate se aseaza pe un platou pt a se servi.pudrat cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise