Chec cu vin rosu si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 290 gr. de faina
  • 200 gr. de zahar
  • 135 gr. de unt topit, dar racit
  • 100 gr. de ciocolata neagra
  • 235 ml de vin rosu dulce sau demisec
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingura cu cacao
  • esenta de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • sare
  • un cub de unt

Mod de preparare

Pasul 1:

Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao, scortisoara si un varf de lingurita cu sare peste cele 265 gr. de faina si omogenizam. Radem ciocolata neagra pe razatoarea mica. Incalzim cuptorul.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios.

Pasul 3:

Punem amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, praf de copt, scortisoara si sare) si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule.

Pasul 4:

Sper final adaugam esenta de vanilie, untul topit, vinul rosu si ciocolata rasa. Amestecam incet toate ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena.

Pasul 5:

Rasturnam aluatul in forma pentru chec pregatita si nivelam usor deasupra. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de

minute, micsoram focul.

Pasul 6:

Cand desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam prajitura sa se raceasca complet in forma, apoi il scoatem din tava.

Pasul 7:

Taiem in felii, pe care le servim pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata, frisca.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/chec-cu-vin-rosu-si-ciocolata.html

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise