Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 220 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 15 gr cacao + 3 linguri apa
  • 100 gr unt topit
  • 300 gr visine curatate de samburi
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, se adauga peste albusuri si amestecam usor pentru a se incorpora. Adaugam la final faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-o parte adaugam visinele, iar in cealalta adaugam cacaua amestecata cu apa calduta.

In tava de copt, asezam hartie de copt dupa care punem alternativ pe lungimea tavii dungi din cele doua compozitii. Dam la cuptor pentru 30 min, la 180°C.

Dupa ce s-a copt si s-a racit, se poate pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise