Chec de albusuri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • esenta de lamaie, rom

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga uleiul si apoi se pune faina toata odata si se amesteca incet.

Bicarbonatul de sodiu si de amoniu, cate un varf de cutit se amesteca cu faina, se pune esenta de lamaie sau coaja de lamaie.

Se incinge cuptorul, se pune foaie de copt in tava si cand sunt toate gata se toarna zeama de lamaie si se amesteca repede.

Se toarna in tava coca si se pastreaza putina pentru a se amesteca cu cacaoa care se pune in valuri pe aluatul alb.

Trebuie sa se introduca repede la cuptor deoarece zeama de lamaie actioneaza instantaneu asupra bicarbonatului de amoniu.

Se coace la foc mare circa 15 minuite si apoi pana se rumeneste. Este foarte pufos si aspectos, fiind ca o marmura alba cu negru.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise