Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 gr. unt moale
  • 250 gr. zahãr
  • coajã de la o lãmâie sau portocalã
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 150 gr. ciocolatã albã
  • Decor:
  • ciocolatã albã rasã
  • 1 fisàlis

Mod de preparare

1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã.

Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare in parte.

Pune fãina cu praful de copt si amestecã bine. La urmã pune ciocolata tocatã in bucãti mici cu ajutorul unui cutit si amestecã.

2)Unge o formã pt. chec cu unt si fãinã.

Toarnã checul si lasã la cuptor cca. 50 min. la 190ºC.

Scoate si lasã sã se rãceascã.

Decoreazã cu ciocolatã rasã.

Se poate servi cu sos de ciocolatã de casã din:

Pune la topit la foc mic 200 gr. ciocolatã culinarã cu 200 ml. smântânã, amestecã incontinuu si ia de pe foc cand sa ingrosat.

Poftã bunã!

Ciocolata albã:

Oficial nu poate fi chematã "ciocolatã" deoarece nu contine lichior de cacao.

O bunã "ciocolatã" albã contine: unt de cacao, zahãr, lapte praf, vanilie si lecitinã.

A fost inventatã in Elvetia dupã Primul Rãzboi Mondial, dar a fost divulgatã abia in anii "80 de Nestlé.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise