Chec de ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cesti zahar
  • 1 ¾ cesti faina, cernuta
  • ¾ ceasca cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare (nu cu vârf)
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • ¾ ceasca ulei de masline extra virgin
  • 2 picaturi esenta de vanilie
  • 1 ceasca apa calda
  • ¾ ceasca menta, tocata fin
  • 1 lingura unt (nu foarte plina)
  • 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii)
  • 1 lingura zahar pudra pentru glazura
  • frunze de menta pentru ornare

Mod de preparare

1. Se Încalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare se amesteca zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, sarea, esenta de vanilie si menta.

2. În alt castron se bat ouale cu lapte, ulei de masline si apa calda.

3. Continutul celor doua castroane se toarna În blender si se mixeaza 2-3 minute, apoi manual 6-7 minute.

4. Se ia o tava de chec lunga, se unge cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna in ea amestecul.

5. Se coace la 1800 C timp de 40-45 de minute. Se Încearca checul cu lama cutitului. Daca lama iese curata, checul e gata. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra. Se serveste ornat cu frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise