Chec delicios

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 oua
  • 1 lamaie
  • 100-150 ml ulei
  • 600 g zahar
  • faina acelas volum cat zahar
  • arome

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul , se adauga rand pe rand galbenusurile si se bate in continuare. Se adauga uleiul putin cate putin, zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie, celelate mirodenii si faina in ploaie.

Se va coace in tava de cozonac sau tava speciala de chec tapetata cu hartie speciala . Se introduce tava in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi se va reduce temperatura la moderat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise