Chec dietetic

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 ml de lapte
  • - 180 g de fulgi de 5 cereale(sau de ovăz)
  • - 80 g de stafide
  • - 80 g de miere
  • - 50 g de nuci
  • - 1 iaurt natur
  • - 1 măr ras
  • - 75 g de făină completă
  • - 75 g de făină albă
  • - 1 praf de copt(sau bicarbonat de sodiu)
  • - 4 ouă

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (termostat 6).

Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.

Încălzeşte laptele puţin, adaugă fulgii şi lasă-i să se umfle.

Amestecă restul ingredientelor, la urmă pune stafidele, nucile măcinate, mărul ras si fulgii umflaţi.

Varsă în forma de chec şi pune la copt.

Coace mai întâi 20 min la180°C (termostat 6) apoiu redu la 150°C (termostat 5) încă 25 de minute.

Scoate, lasa 5 min. In formă, apoi scoate checul.

Alege un măr acrişor, poţi înlocui iaurtul cu brănză de vaci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise