Chec din fructe

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de zmeura
  • 150 g de fragute
  • 250 g de capsuni
  • 4 galbenusuri
  • 1/4 l de lapte
  • 1/4 l de smantana pentru frisca
  • 250 g de zahar pudra
  • 4 foi de gelatina(8g gelatina pudra)
  • 2 pastai de vanilie
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Spalati rapid fructele si le curatati.

Puneti gelatina sa se moaie in putina apa rece.

Puneti laptele intr-o cratita, taiati pastaile de vanilie si scoateti semintele, adaugati-le in lapte, apoi puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

Intr-un castron amestecati 125 g de zahar pudra cu galbenusurile pana incep sa albeasca. Adaugati laptele fierbinte amestecand puternic, apoi puneti si foile de gelatina scurse.

Puneti amestecul pe foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn fara sa lasati sa fiarba. Luati de pe foc cand a disparut spuma. Lasati sa se raceasca o ora intr-un loc racoros.

Bateti smantana pana se face frisca si o incorporati in amestecul rece. Adaugati fructele scurse de apa (200 g de zmeura, toti capsunii si fragutele) si amestecati usor.Varsati intr-o forma de chec tapetata cu folie. Lasati la rece cam 4 ore.

In momentul servirii dati prin mixer restul de zmeura, il treceti prin sita, adaugati si zaharul ramas (125g). Decorati checul cu fructe. Serviti cu sosul de zmeura pus intr-un vas separat.

Se poate inlocui zmeura cu mure sau afine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise