Spalati rapid fructele si le curatati.
Puneti gelatina sa se moaie in putina apa rece.
Puneti laptele intr-o cratita, taiati pastaile de vanilie si scoateti semintele, adaugati-le in lapte, apoi puneti pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron amestecati 125 g de zahar pudra cu galbenusurile pana incep sa albeasca. Adaugati laptele fierbinte amestecand puternic, apoi puneti si foile de gelatina scurse.
Puneti amestecul pe foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn fara sa lasati sa fiarba. Luati de pe foc cand a disparut spuma. Lasati sa se raceasca o ora intr-un loc racoros.
Bateti smantana pana se face frisca si o incorporati in amestecul rece. Adaugati fructele scurse de apa (200 g de zmeura, toti capsunii si fragutele) si amestecati usor.Varsati intr-o forma de chec tapetata cu folie. Lasati la rece cam 4 ore.
In momentul servirii dati prin mixer restul de zmeura, il treceti prin sita, adaugati si zaharul ramas (125g). Decorati checul cu fructe. Serviti cu sosul de zmeura pus intr-un vas separat.
Se poate inlocui zmeura cu mure sau afine.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise