Chec economic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 4 oua
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu apa
  • coaja de lamaie si alte arome dupa preferinta
  • 2 lingurite cu cacao.

Mod de preparare

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul ) se pun aromele.Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp se bat albusurile spuma,iar dupa ce s-a mai racit siropul se toarna peste albusuri in trei reprize amestecand tot timpul. Se adauga cate un galbenus si cate o lingura de ulei alternativ. Se pune si faina treptat.E bine ca in tot acest timp sa nu opresti mixerul .

Se toarna in tava unsa cu ulei doar jumatate de compozitie. In cealalta jumatate se pun 2 lingurite de cacao si se toarna peste cealalta jumatate deja pusa in tava. Cu o furculita sau cu paleta mixerului se amesteca foarte usor in tava ca sa se intrepatrunda putin cele doua culori. Se coace la foc tare 10 minute ,apoi inca 15 minute la foc potrivit.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise