Chec fin cu unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 350 gr faina
  • 6 oua
  • 1 pahar nuca taiata marunt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • 2 linguri de stafide
  • 3 bucati de rahat
  • zeama de lamaie
  • rom
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Untul lasat la temperatura camerei se freaca pana devine crema.

Ouale intregi se bat bine, se adauga cele 250 gr de zahar pudra treptat,lingura cu lingura.

Se toarna compozitia peste unt,amestecandu-se bine.Se adauga faina in ploaie, se amesteca usor,sa nu se faca cocoloase.

Se adauga nuca prajita si taiata fin,praful de copt stins in zeama de lamaie,stafidele inmuiate in rom,coaja de portocala si rahatul tocat marunt.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina,se da la cuptor circa 50 de minute.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise