Chec fondant cu ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
  • 40 g cacao pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 200 g de zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g nuci pisate
  • 1 mana de stafide

Mod de preparare

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam

Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.

Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine.

Apoi turnam ciocolata,treptat, amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele.

Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina amestecata cu o lingura de drojdie uscata.Crema rezultata trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.

Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.

Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.

Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.

Pentru a obtine crusta aceasta lucioasa,pregatim un sirop dintr-un pahar cu apa si un pahar cu zahar.Lasam pe foc pana se topeste zaharul si dupa cu ajutorul unei pensule,ungem suprafata checului.Acest sirop ajuta checul sa ramana moale si ii da un aspect lucios.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise