Chec in doua culori

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca zahar tos
  • 2 oua
  • 1 ceasca untdelemn
  • 1 ceasca lapte
  • faina cit cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamiie
  • 2 linguri cacao
  • unt sau margarina

Mod de preparare

Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuind sa se bata, se adauga treptat untdelemnul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamiie, romul si faina, pina cind aluatul capata consistenta unei smintini ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramine galbena, iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina, se toarna mai intii compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se daschida cuptorul, deoarece checul se poate lasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise