Pregatim o crema fina din unt moale si zahar, adaugam ouale batute separat cu un praf de sare, coaja de portocala, bicarbonatul stins si faina; dupa ce totul este omogenizat, impartim aluatul in parti egale in doua boluri; adaugam in primul 3-4 linguri de zeama de portocale, iar in al doilea cacao dizolvata in doua linguri de apa calda; in forma de inel punem cu lingura jumatate din aluatul cu cacao lasand spatii intre ele dupa care le umplem cu aluat alb; cu un bat de frigarui trasam de jur imprejur linii, apoi restul compozitiilor le punem invers; aluatul alb peste cel cu cacao si aluatul cu cacao peste cel alb; din nou trasam linii cu batul, asezam cu grija inelul in tava de la aragaz si lasam la cuptor 30-40min; dupa ce s-a racit, turnam glazura deasupra amestecata pe foc mic si ornam cu felii de portocala.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise