Chec marmorat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6oua, 2 cani de faina, o cana de zahar, o cana lapte batut sau iaurt, 1/2 pachet de unt, sare, praf de copt, cacao, zahar vanilat dupa gust, coaja de portocala sau lamaie rasa (dupa gust)
  • 2 tavi de chec (tiavi mai mici decat cele de cozonac)
  • in caz de economie se pate face si cu ulei sau margarina si cu mai putine oua (4).daca se pune prea multa grasiome el creste mai greu. oricum este un chec care creste putin dar e destul de gustos.

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, se bate spuma albusul, se adauga zaharul si se bate in continuare sa se topeasca zaharul,se adauga galbenusul, zaharul vanilat, lamaia/portocala.

Se adauga si laptele batut/iaurtul.

Dupa ce se tapeteaza tavile (se ung cu unt si se tapeteaza cu faina), untul ramas se topeste si se adauga in compozitie.

Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt si apoi se omogenizeaza cu compozitia, putin cate putin.

Se toarna o parte din compozitie in tavi, iar partea pastrata se amesteca cu o lingurita de cacao (sau doua - depinde de preferinta de cacao) si se toarna pe mijlocul tavilor ca sa dea miezul inchis la culoare.

Se pune in cuptorul incins, la foc tare si se da la mic dupa 20 minute. Se coace in functie de fiecare cuptor intre 45 si 560 de minute si se poate verifica cu un bat de chibrit sau betigas de frigarui daca e copt (sa nu se lipeasc aluatul) si/sau se verifica daca se dezlipeste de tava

se scoate si se lasa sa se raceasca. Ai mei il manananca folosind topping de ciocolata de la Nesquick.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise