Chec mozaic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 150 g masline fara samburi feliate
  • 150 g sunca de curcan
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 cutie mica cu mazare
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • Pentru uns forma
  • unt
  • faina

Mod de preparare

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin cate putin uleiul si vinul.Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe el cubulete.Radem jumatate din cantitatea de cascaval.Toate aceste ingrediente se adauga pe rand in compozitia de mai sus.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Ungem cu unt o forma(eu am folosit una de chec) ,o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai sus.

Radem cascavalul ce a ramas .Batem bine un ou si adaugam cascavalul ras.Amestecam si apoi turnam deasupra compozitiei.Dam la cuptor pentru circa 45-50 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Scoatem checul pe un platou si apoi taiem felii potrivite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise