Chec oparit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri de apa
  • 12 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1,5 cani de faina
  • esente, coaja rasa de lamaie
  • praf de copt, sare
  • cacao / rahat / nuca

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta in rapiditatea cu care ne miscam atunci cand il preparam. Separam albusurile de galbenusuri. Inainte de a ne apuca sa batem albusurile spuma tare, punem intr-un ibric 2 cani de zahar cu 12 linguri de apa si dam pe foc potrivit. Lasam sa fiarba siropul pana sunt gata albususurile batute spuma tare, apoi turnam incet peste albusuri batand in continuare.

Cand suntem gata cu spuma oparita, mutam paletele mixer-ului sau telul in vasul in care avem galbenusurile cu praful de sare, cele 12 linguri de ulei, esentele si praful de copt stins in otet sau lamaie, le mimixam bine si turnam usor peste spuma. Amestecam in continuare si punem si faina in ploaie. Turnam 3/4 din compozitie in tavile pregatite, iar in 1/4 ce ne-a ramas adaugam cacao. Punem amestecul de cacao peste compozitia alba si amestecam usor cu caoda unei linguri pentru a marmora checurile. Eu am mai adaugat nuca si rahat (pe care l-am maruntit bine si l-am dat prin faina pentru a nu se lasa). Dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute la 180 grade. Daca trece testul cu scobitoarea, e gata! Este o pufosenie!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise