Chec pufos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana si jumatate de faina
  • sase linguri de apa
  • lingura de supa din cele mai vechi care sunt mai mari
  • 6 linguri ulei
  • un virf de lingurita praf de copt
  • arome dupa gust
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Se pune zaharul cu apa la fiert pentru a face un sirop, in acest timp batem albusurile spuma, adaugam treptat siropul mixind continuu, apoi adaugam gabenusurile unul cite unul, uleiul, faina in care am amestecat praful de copt, la sfirsit adaugam aromele. Se tapeteaza forme mici de chec, cu hartie de copt sau unt si faina, se toarna compozitia din care dupa gust se pot opri doua trei linguri in care amesteca putina cacao si cu o lingura punem deasupra. Se da la cuptor incalzit si se coace 30-35 min.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise