Chec rapid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 1 cana (de ceai) faina
  • - 1 cana zahar
  • - 8 linguri ulei
  • - 1 varf de cutit praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
  • - zahar vanilat, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu zaharul si se adauga apoi peste galbenusuri. Se toarna faina amestecand bine, se adauga mirodeniile si praful de copt.

Intr-o tava se pune hartie pergament si se toarna continutul de mai sus pastrand o lingura din compozitie care se amesteca cu cacao si se toarna de-a lungul in tava.

Se coace la foc potrivit circa 40 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise