Chec rapid cu dulceaţă si fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1/2 cană de ulei
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 cană de dulceaţă de vişine/cireşe
  • 1 gutuie sau 2 mere
  • 1 cană de nuci tăiate
  • 3 linguri cu vârf de iaurt gros
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • puţină sare
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • cam 2 căni de făină

Mod de preparare

Se amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge bicarbonatul cu suc de lamâie sau cu oţet şi se adaugă în aluat.

Albuşurile se bat spumă si se amestecă usor în aluat.

Se unge o tava dreptunghiulară sau rotundă cu grăsime şi se toarnă aluatul. Se nivelează.

Se coace cam 50 de minute în cuptor preîncălzit. Se lasă la răcit şi se serveşte cu ceai.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise