Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de orez expandat
  • 2 pachete de ciocolata amara 60%
  • 1 pachet de margarina-am folosit o margarina pe baza de ulei de cocos
  • 50 gr de stafide
  • 50 gr de nuca prajita
  • 50 gr fructe confiate, nu foarte dulci-preferabil fara zahar.

Mod de preparare

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam bine pana se formeaza o crema pe care o amestecam bine sa nu fie cocoloase sau ciocolata nedizolvata.

O luam de pe cratita si adaugam 4 pahare de orez expandat, amestecand bine pana compozitia devine omogena, adaugam fructele si nucile si stafidele, adaugam putin coniac sau rom dupa dorinta-eu prefer coniac, merge mai bine cu fructele-eu il pun pe stafide pana se face crema.

Amestecam bine compozitia si o asezam in doua tavite de chec si lasam cateva ore la rece. Se pot orna cu putin fulgi de cocos.

Usor de pregatit foarte gustos si vegan.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise