Cheesecake cu ananas

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru forma cu diametrul de 22 cm)
  • blat
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt moale
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • umplutura
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana grasa
  • fructe maruntite din compot de ananas
  • un plic de geletina(10 g)
  • decor
  • o cescuta de zahar
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 2 oua,
  • fructe de ananas maruntite, pentru margine

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform.

Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca.

Se pregateste maginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umplu cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite.

Se da la rece 2 ore.

Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si ouale batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise