Cheesecake cu gutui

Pentru blat se pun in blender biscuitii rupti si untul topit, iar dupa ce s-a format un aluat nisipos, se rastoarna in forma de tort.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 400 g crema de branza
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri smantana fermentata
  • 10 linguri piure de gutui
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru blat se pun in blender biscuitii rupti si untul topit, iar dupa ce s-a format un aluat nisipos, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 22 cm, se preseaza bine formand blatul, apoi se lasa la frigider.

Pentru piure, 6 gutui curatate de coaja si de casuta cu seminte, taiate cubulete, se fierb 30 min, se scurg si se paseaza.

Intr-un castron se amesteca branza cu zahar, smantana, se adauga ouale pe rand mixand energic dupa fiecare, apoi piureul de gutui, un praf de sare, aromele, iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si la cuptor va sta 50 min la foc mic.

Dupa ce s-a racit, se lasa la frigider cu tot cu tava pana a doua zi.

Se scoate cu atentie, se pune pe un platou si se orneaza cu frisca batuta, apoi se taie si se serveste!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise