Cheesecake cu mascarpone si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • •220 grame biscuiti digestivi
  • •100 gr. unt topit
  • •250 gr. mascarpone
  • •500 gr. crema de branza/ eu am folosit branza de vaci
  • •2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • •coaja de la o portocale si o lamaie
  • •sucul de la o portocala si o lamaie
  • •175 gr. zahar
  • •4 ling. faina
  • Pentru decor:
  • •felii de portocala
  • •zahar pudra

Mod de preparare

- pasul1: biscuitii se sfarma si se amesteca cu untul topit, dupa care se aseaza intr-o forma rotunda(23 cm)tapetata cu foaie pergament.

-pasul2: se combina toate ingredientele (branza de vaci se amesteca cu branza mascarpone, se adauga sucul de portocale si de lamaie, coaja rasa de portocale/lamaie, ouale, zaharul iar la final faiana).

- pasul3:amestecul de branza se adauga peste crusta de biscuiti si se da la cuptorul incins in prealabil pentru 35 min.

Dupa ce s-a copt, se stinge focul si se lasa prajitura inauntru pana se raceste complet;cand e racita se scoate din forma si se decoreaza cu zahar pudra si felii de portocala sau cine doreste cu frisca batuta, capsuni etc

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise