Cheesecake cu smochine

Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 60 g unt topit
  • CREMA:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida dulce
  • 5-6 smochine proaspete
  • 1 lingura zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.

Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte.

Smochinele spalate, taiate cubulete mai mari se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si zeama de lamaie, apoi se amesteca usor pana se topeste zaharul dupa care se lasa deoparte

Branza se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, esenta de migdale, smochinele, iar la final se incorporeaza frisca batuta tare amestecand usor cu o spatula.

Se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate inelul de la forma, se pune pe un platou, se orneaza deasupra cu ciocolata topita si smochine, apoi se taie si se serveste.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise