Chicons gratines (Andive la cuptor)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise