Chifle

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 1 plic drojdie Dr.Oekter
  • 4 lingurite ulei
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic bicarbonat
  • 1,5 lapa

Mod de preparare

Se framata un aluat din faina,drojdie,ulei,apa,zahar,sare,si se lasa la dospit cam o ora.Dupa ce a dospit formam bilutele si intre timp punem 1,5 litri apa la fiert cu plicul de bicarbonat,cand fierbe pe o paleta luam cate o bila si o oparim,dar nu foarte mult,apoi le punem in tava cu hartie de copt,si adaugam seminte(susan),si se lasa la cuptor 30 min la foc mediu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise