Chifle cu lapte praf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg faina,
  • 1 plic lapte praf(130g),
  • 50g drojdie,
  • sare si o lingurita de zahar
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina,se adauga laptele praf,sare,o lingurita de zahar si drojdia inmuiata in lapte.Se face un aluat care se lasa la crescut cam o ora. Se fac bile rotunde(cam 11-12 buc.)si se aseaza in tava unsa cu unt.Se coc cam 50-60 minute la foc mic.Daca dorim sa raman moi,cand le scoatem din cuptor le ungem, cat sunt fierbinti,cu un amestec de ulei si apa(in parti egale,cam jumatate de cescuta).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise