Chiftele cu oua de prepelite

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 oua de prepelite (la noi, din productie proprie)
  • 1/2 kg carne tocata (preferabil amestec porc si vita)
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei (numai pentru prajit)
  • 2-3 linguri faina alba

Mod de preparare

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc pe un strat de faina, cat sa le acopere.

Apoi, carnea tocata, impreuna cu ouale, mustarul, sarea, piperul si pesmetul se amesteca bine, pana se formeaza o compozitie omogena. Atentie la sare, pentru ca si mustarul are sare.

Se ia carne in mana cat sa faci o chifteluta mai mare, apoi punem oul de prepelita fiert si dat prin faina in mijloc. Ne jucam un pic invartind compozitia in mana, dupa care o tavalim prin faina.

Pe masura ce le facem le putem coace. Se coc la foc potrivit pe ambele parti.

Le scoatem pe servete de masa sa absoarba grasimea. Cand s-au racorit le putem taia in doua si pune pe platou.

Sunt delicioase!!!

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise