Chiftele cu oua de prepelite

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 oua de prepelite (la noi, din productie proprie)
  • 1/2 kg carne tocata (preferabil amestec porc si vita)
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei (numai pentru prajit)
  • 2-3 linguri faina alba

Mod de preparare

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc pe un strat de faina, cat sa le acopere.

Apoi, carnea tocata, impreuna cu ouale, mustarul, sarea, piperul si pesmetul se amesteca bine, pana se formeaza o compozitie omogena. Atentie la sare, pentru ca si mustarul are sare.

Se ia carne in mana cat sa faci o chifteluta mai mare, apoi punem oul de prepelita fiert si dat prin faina in mijloc. Ne jucam un pic invartind compozitia in mana, dupa care o tavalim prin faina.

Pe masura ce le facem le putem coace. Se coc la foc potrivit pe ambele parti.

Le scoatem pe servete de masa sa absoarba grasimea. Cand s-au racorit le putem taia in doua si pune pe platou.

Sunt delicioase!!!

Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise