Chiftele cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 gr. carne tocata de vita sau de porc,
  • 1 ou,
  • 3-4 rosii,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 2-3 catei de ustroi,
  • 2-3 linguri orez,
  • 1 morcov,
  • patrunjel,
  • oregano,
  • foi de dafine,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se pune in cratita unu – doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta s-a rumenit putin turnam sucul de rosii, (rosiile le spalam le indepartam pielita si le dam pe razatoare), morcovul taiat rondele si lasam pe foc sa fiarba.  Adaugam foaie de dafine si putin oregano. Intre timp amestecam carnea cu orezul, oul, sare si piper si facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 10 bucati. Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade mai adaugam apa asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii. La urma presuram patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise