Chiftele cu carne de porc la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr.carne tocata,
  • o ceapa rosie medie,
  • 2 cartofi medii razuiti cruzi,
  • 5-6 catei usturoi pisati,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt,
  • 1 ou,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele. Se adauga intr-un bol carnea tocata, cartofii razuiti cruzi pe parte mica a razatoarei si storsi bine se adauga in bolul cu carnea, impreuna cu ceapa tocata marunt si restul ingredientelor: sarea, piperul dupa gust, patrunjelul, busuiocul, oul, pesmetul, boia dulce si usturoiul pisat si se amesteca bine pana se incorporeaza bine ingredientele.

Daca vi se pare carnea prea uscata adaugati 2 linguri ulei si o lingura apa si amestecati bine. In cazul in care carnea tocata are si grasime, atunci nu adaugati apa si uleiul. Se formeaza chiftelele cat de cat rotunde si usor aplatizate si se asaza in tava cu hartie de copt. Mainile sa va fie putin unse cu ulei in timp ce le pregatiti, sa le dati forma necesara.

Se lasa la copt pana se rumenesc frumos, la foc potrivit. Eu le-am lasat maximum 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise